Dit is hoe vaak je echt van ondergoed moet wisselen

Dit is hoe vaak je echt van ondergoed moet wisselen

14 juni 2022 Uit Door Nieuws Online Redactie

Huis inrichten en schoonmaken. Man bereidt ordelijke gevouwen t-shirts in lade voor.
Beslissen hoe vaak je je ondergoed moet verwisselen, is niet bepaald iets dat ter sprake komt in een gesprek – wat de reden zou kunnen zijn waarom mensen zulke enorm verschillende benaderingen melden.

Terwijl de meeste mensen hun ondergoed elke dag veranderen, bleek uit een recent hygiëneonderzoek dat 13 procent van de Amerikanen hetzelfde paar meer dan een week achter elkaar droeg. En hoewel het een beetje een taboe-onderwerp is, zijn er belangrijke gevolgen voor de gezondheid om het goed te doen: uw gevoelige lagere regio’s staan ​​immers op het spel. Dus hoe vaak moet je van ondergoed wisselen?

De algemene vuistregel voor hoe vaak u uw ondergoed verwisselt, is één keer per dag. Het dagelijks vervangen van je ondergoed je helpt een opeenhoping van bacteriën, zweet en vocht te voorkomen, die allemaal kunnen leiden tot infectie of huidirritatie in je meer gevoelige regio’s. En als je klaar bent om fris te beginnen met een paar nieuwe paren, bekijk dan het beste ondergoed voor je lichaamstype.

Het kan waarschijnlijk geen kwaad kan om je ondergoed om de dag te verschonen.

Volgens Tierno hebben alle mensen van nature voorkomende micro-organismen in en op hun lichaam, een zogenaamde microbiële flora, die na verloop van tijd geuren kan veroorzaken in kleding die we te lang hebben gedragen. Gelukkig zijn deze microben over het algemeen gunstig voor ons, hun gastheren, en veroorzaken ze geen problemen, tenzij je echt te lang tussen het wassen doorgaat. “Omdat het jouw bacteriën zijn, zullen ze je geen kwaad doen, tenzij je een breuk in de huid of een ander kanaal van binnenkomst in het lichaam hebt,” zei Tierno. Om deze reden kun je externe signalen gebruiken om je te vertellen wanneer het tijd is om van ondergoed te wisselen. Als je een douche nodig hebt of als je kledingstukken beginnen te stinken, is het zeker tijd voor een ruil. En voor meer hygiënetips, dit is hoe vaak je echt zou moeten douchen, zeggen artsen.

Tweemaal Per Dag
Als u gedurende de dag sport of andere inspannende activiteiten verricht, is het zinvol om vaker van ondergoed te wisselen. “Je zou idealiter zo snel mogelijk moeten veranderen na het sporten in nauwsluitende kleding.” Vooral vrouwen kunnen Intertrigo ervaren, een overvloed aan gist in hun liesstreek die huiduitslag kan veroorzaken. Dit wordt meestal veroorzaakt door vocht en wrijving, en kan verergeren als je hetzelfde zweterige ondergoed draagt ​​na je training.

Alsjeblieft! Dit artikel krijg je van ons cadeau. De overheid subsidieert de papieren krant jaarlijks met ongeveer 11 miljoen euro.Voor digitale nieuws online initiatieven daarentegen is geen structurele steun. De overheid verkiest een beleid dat vasthoudt aan een gedateerd en uitgesproken milieu-onvriendelijk verleden, in plaats van te kiezen voor echte duurzame verandering.Kies jij wel voor echte verandering?