Grote wijzigingen busvervoer i.v.m. 4mijl van Groningen

Grote wijzigingen busvervoer i.v.m. 4mijl van Groningen

10 oktober 2019 0 Door Nieuws Online Magazine

Zondag 13 oktober vindt de 4-mijl van Groningen plaats. Voor de 23-duizend lopers en tienduizenden toeschouwers zet Qbuzz extra bussen in en stoppen enkele lijnen extra bij P+R Haren. Ook is de route van veel buslijnen in de stad Groningen sterk aangepast.

Centrum bereikbaar via Hoofdstation, beperkt busvervoer UMCG
Vanwege de 4-mijl van Groningen zijn veel wegen afgesloten voor het verkeer. Om te zorgen dat de bussen tijdens de 4-mijl kunnen blijven rijden, zijn routes van veel lijnen tussen 12 en 18 uur aangepast.
Alle bussen die normaal via het centrum van Groningen rijden, of via het UMCG, doen dat op 13 oktober tussen 12 en 18 uur niet. Reizigers die op deze momenten naar het centrum reizen, raden wij aan in-/uit te stappen bij het Hoofdstation. Voor reizigers van/naar het UMCG rijdt twee keer per uur een speciale buslijn 64 Kardinge – UMCG – Station Noord.

Extra ritten Q-link 5 Annen – Groningen
Q-link lijn 5 rijdt op zondagen elk uur tussen Annen – Zuidlaren en P+R Haren – Groningen. Vanwege de 4-mijl rijdt Q-link lijn 5 op zondag 13 oktober van 11 tot 18 uur twee keer per uur op de route Annen – Zuidlaren – P+R Haren – Hoofdstation Groningen.

Qliner 300 uit Emmen en 309 uit Assen stoppen extra bij P+R Haren
Qliner 300 van Emmen via Borger en Gieten naar Groningen en Qliner 309 van Assen naar Groningen stoppen op zondag 13 oktober tot 14 uur extra bij P+R Haren. Lopers van de 4-mijl van Groningen kunnen hier uitstappen en naar de start van de 4-mijl lopen. Voor de terugreis kunnen de lopers van de 4-mijl weer opstappen bij het Hoofdstation van Groningen voor de reis met de Qliner naar huis.

Reizen met de (extra) bus kan met alle reguliere vervoersbewijzen, zoals de OV-chipkaart op saldo, of een papieren kaartje bij de chauffeur.
Meer informatie over de aangepaste routes en extra bussen tijdens de 4-mijl is beschikbaar op de website van Qbuzz (www.qbuzz.nl/gd).