Kan koffie drinken je leven verlengen?

Kan koffie drinken je leven verlengen?

8 juni 2022 Uit Door Nieuws Online Redactie

Opkomend bewijs wijst op de beschermende effecten die koffie kan hebben op iemands gezondheid. Deze favoriete drank houdt menig student en werknemer parmantig en productief, dus het is geweldig om te bedenken dat het drinken ervan ook andere voordelen kan opleveren. Een daarvan lijkt een aanzienlijk lager overlijdensrisico te zijn.

Hoe meer koffie, hoe beter? Recente studies lijken erop te wijzen dat dit inderdaad het geval kan zijn.
In de afgelopen paar jaar heeft Medical News Today regelmatig gerapporteerd over wetenschappelijke onderzoeken die suggereren dat koffiedrinkers meer voordelen kunnen behalen dan ze dachten.

Een vorig jaar gepubliceerde studie ontdekte bijvoorbeeld dat koffie de cardiovasculaire gezondheid zou kunnen beschermen, terwijl een andere studie, suggereerde dat deze drank kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Onlangs hebben onderzoekers zich verzameld op een rondetafelconferentie van de Royal Society of Medicine in Londen, Verenigd Koninkrijk, om bewijs te bespreken dat de gunstige effecten van koffie op de gezondheid ondersteunt. Prof. Miguel Martínez-González – van de Universiteit van Navarra in Spanje – presenteerde ongepubliceerd onderzoek dat suggereert dat het drinken van koffie geassocieerd is met een verminderd risico op overlijden.

Meer specifiek heeft prof. Martínez-González ontdekt dat het drinken van drie tot zes kopjes koffie per dag de sterfte door alle oorzaken kan verminderen. Voor elke twee extra kopjes koffie per dag wordt de kans op overlijden met maar liefst 22 procent verminderd, concludeert de onderzoeker.

Het Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) — dat zes grote koffiebedrijven telt, waaronder illycaffè, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestlé, Paulig en Tchibo — heeft een rapport opgesteld waarin de bevindingen worden uiteengezet die tijdens de rondetafelsessie zijn gepresenteerd .

Meer koffie, minder overlijdensrisico?
Uit meer dan één onderzoek dat werd besproken tijdens de rondetafelconferentie van de Royal Society of Medicine, bleek dat het drinken van koffie gepaard ging met een lager overlijdensrisico.

Uit verschillende meta-analyses bleek dat koffiedrinkers tot 17 procent minder kans hadden op overlijden door alle oorzaken, vergeleken met mensen die geen koffie dronken.

Bovendien concludeerde een onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van het Imperial College London, in het Verenigd Koninkrijk, in samenwerking met IARC, dat onder de groep deelnemers waarmee ze werkten, degenen met de hoogste koffieconsumptie het laagste risico op alle oorzaken hadden. sterfte.

Bovendien bleek uit onderzoek naar het verband tussen koffieconsumptie en het risico op overlijden onder niet-blanke populaties in de Verenigde Staten dat deelnemers die elke dag één kopje koffie dronken een 12 procent lager overlijdensrisico hadden in vergelijking met niet-drinkers.

Toen we nagingen waarom koffie mogelijk verband houdt met positievere gezondheidsresultaten, suggereerden de onderzoekers die bijeen waren op de rondetafel van de Royal Society of Medicine dat cafeïne alleen mogelijk niet sterk genoeg effect heeft.

De specialisten voerden echter aan dat koffie ook polyfenolen bevat – een soort natuurlijk voorkomende stoffen die een antioxiderende werking hebben, die, zoals studies hebben gesuggereerd, ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben – en kunnen beschermen tegen stress en verouderingsmechanismen op cellulair niveau.

“Gegevens over de doodsoorzaak en het aantal jaren geleefd in combinatie met gegevens over de levensverwachting kunnen een nuttige manier zijn om de gezondheid van de algemene bevolking te begrijpen en wordt regelmatig onderzocht door gezondheidsorganisaties om het beleid te helpen informeren om mensen te begeleiden naar gezondere voeding en levensstijl”, merkt Sian Porter op. , woordvoerder van de British Dietetic Association.

Alsjeblieft! Dit artikel krijg je van ons cadeau. De overheid subsidieert de papieren krant jaarlijks met ongeveer 11 miljoen euro.Voor digitale nieuws online initiatieven daarentegen is geen structurele steun. De overheid verkiest een beleid dat vasthoudt aan een gedateerd en uitgesproken milieu-onvriendelijk verleden, in plaats van te kiezen voor echte duurzame verandering.Kies jij wel voor echte verandering?