Meer regio’s met maatregelen om het coronavirus in te dammen

Meer regio’s met maatregelen om het coronavirus in te dammen

25 september 2020 0 Door Nieuws Online Redactie

Het kabinet kondigt in nauwe samenwerking met 8 veiligheidsregio’s extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen gaan in op zondag 27 september, 18:00 uur.

Extra maatregelen in 8 regio’s
De extra maatregelen gelden al in de 6 veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden.

De 8 regio’s waar de extra maatregelen nu ook gaan gelden:
· Groningen;
· Brabant-Noord;
· Brabant Zuid-Oost;
· Zuid-Holland-Zuid;
· Gooi- en Vechtstreek;
· Flevoland;
· Zaanstreek-Waterland;
· Gelderland Zuid

Maatregelen voor alle regio’s
Voor alle 14 regio’s gelden overkoepelend de volgende maatregelen:
• Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
• Gezelschappen mogen niet groter zijn dan 50 personen. Bijvoorbeeld bij feesten, borrels en uitjes, zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
• Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Zoals voor publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld:
o gelegenheden met een horecavergunning;
o religieuze bijeenkomsten;
o (super)markten;
o winkels;
o bibliotheken;
o culturele instellingen;
o vergelijkbare locaties met een doorstroom van bezoekers.
Daarnaast gelden nog afzonderlijke maatregelen per regio. Op Rijksoverheid.nl vindt u (na bekendmaking in de regio) een overzicht van alle maatregelen.