Mexico completeert programma Oranje

Mexico completeert programma Oranje

21 juli 2020 0 Door Nieuws Online Redactie

Het Nederlands elftal oefent woensdag 7 oktober in de Johan Cruijff ArenA tegen Mexico. Hoe laat de aftrap in Amsterdam is, wordt in een later stadium bekendgemaakt. Het duel gaat vooraf aan Oranjes Nations Leaguewedstrijden in en tegen Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (Milaan, 14 oktober).

De laatste ontmoeting met de ploeg uit Midden-Amerika was op 12 november 2014, ruim vier maanden nadat Oranje in het Braziliaanse Fortaleza Mexico in de achtste finale van het WK uitschakelde (2-1). In de Amsterdam ArenA ging de winst deze keer naar Mexico (2-3).

Nederland en Mexico speelden in totaal acht keer eerder tegen elkaar. Oranje won vier keer, de Mexicanen waren drie keer de sterkste. Eén onderling treffen eindigde onbeslist.

Met de interland tussen Nederland en Mexico is Oranjes agenda in 2020 met de volgende acht wedstrijden compleet.

 4 sept20.45Nederland– Polen (UNL)Johan Cruijff ArenA
 7 sept20.45Nederland– Italië (UNL)Johan Cruijff ArenA
 7 oktn.t.b.Nederland– Mexico (vr)Johan Cruijff ArenA
 11 okt18.00Bosnië en Herzegovina– Nederland (UNL)n.n.b.
 14 okt20.45Italië– Nederland (UNL)Stadio Giuseppe Meazza, Milaan
 11 novn.t.b.Nederland– Spanje (vr)Johan Cruijff ArenA
 15 nov18.00Nederland– Bosnië en Herzegovina (UNL)Johan Cruijff ArenA
 18 nov20.45Polen– Nederland (UNL)n.n.b.

Net als voor de overige vier thuiswedstrijden geldt ook voor het treffen met Mexico dat de KNVB hoopt dat zoveel mogelijk Oranjesupporters de gang naar de Johan Cruijff ArenA kunnen maken. Op dit moment mogen – met inachtneming van de anderhalvemeterregels – een beperkt aantal toeschouwers in de Nederlandse stadions toegelaten worden. Of dat dan ook nog zo is, hangt af van de dan geldende situatie en eventuele coronamaatregelen van het kabinet en UEFA. De veiligheid en gezondheid van publiek, spelers en officials staat steeds voorop. De KNVB informeert de Oranjefans over de eventuele kaartverkoop via de gebruikelijke kanalen.