Naar klimaatmars met pan en pollepel

Naar klimaatmars met pan en pollepel

16 juni 2022 Uit Door Nieuws Online Redactie

Cordaid vraagt met klimaatmars aandacht voor falende voedselsystemen. Aanstaande zondag wordt in Rotterdam de Klimaatmars georganiseerd. Met deze klimaatmars wil Cordaid aandacht vragen voor de huidige klimaatcrisis. Dit willen zij doen door de politiek bijna letterlijk wakker te schudden. Deelnemers worden gevraagd om een pan en pollepel mee te nemen en daarmee zoveel mogelijk lawaai te maken.

Volgens Cordaid raakt de klimaatcrisis ons allemaal, maar vooral mensen in arme landen. Door voedseltekorten, veroorzaakt door droogte, overstromingen en misoogsten, betalen zij de prijs nu al. 3 miljard mensen hebben hier dagelijks mee te maken. Aan de andere kant is het voedselsysteem verantwoordelijk voor maar liefst 37% van de totale globale CO2 uitstoot.


“Systemen houden niet op bij landsgrenzen. Klimaatverandering, een pandemie, armoede en ongelijkheid raken ons allemaal. De wereld is meer dan ooit met elkaar verbonden. De bestaande systemen falen. “Samen kunnen we systemen fixen”, aldus Matthias van Halem van Cordaid.


Als organisatie voor internationale samenwerking roept Cordaid iedereen in Nederland op om ook naar de Klimaatmars te komen, en pan en pollepel mee te nemen om een zo hard mogelijk geluid te maken om de politiek wakker te schudden. Via fixthesystems.nl kunnen mensen meer lezen over de beweegredenen van Cordaid en de petitie tekenen. Ook zijn er raamposters te downloaden en gifjes te vinden die men kan gebruiken op Instagram. De petitie wordt in November aangeboden aan de regering. Loop mee met de Klimaatmars en teken sowieso de petitie.
Kijk op: www.fixthesystems.nl

Over Cordaid
Cordaid is een organisatie voor internationale samenwerking en helpt met slimme oplossingen om voedselsystemen aan te passen en mensen zo weerbaar te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Daarnaast pleit Cordaid voor een drastische transformatie van het mondiale voedselsysteem omdat dit juist klimaatverandering aanjaagt.

Alsjeblieft! Dit artikel krijg je van ons cadeau. De overheid subsidieert de papieren krant jaarlijks met ongeveer 11 miljoen euro.Voor digitale nieuws online initiatieven daarentegen is geen structurele steun. De overheid verkiest een beleid dat vasthoudt aan een gedateerd en uitgesproken milieu-onvriendelijk verleden, in plaats van te kiezen voor echte duurzame verandering.Kies jij wel voor echte verandering?