Nacht van de Popmuziek 2019

Nacht van de Popmuziek 2019

28 oktober 2019 0 Door Nieuws Online Redactie

Met o.a. KISS, Sinéad O’Connor, Talk Talk, Bonnie Raitt & Bruce Hornsby en Gil Scott-Heron
Uitzending: zaterdag 16 november, 23.10 uur NPO 3
Website: www.nachtvandepopmuziek.nl

In de Nacht van de Popmuziek 2019 brengt de NTR, voor alweer de veertiende keer, ruim drie uur lang live bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Te zien zijn unieke live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

In deze editie onder meer aandacht voor de band KISS, die bezig is aan hun afscheidstournee, en Sinéad O’Connor alleen met haar akoestische gitaar. Ook staan we stil bij de dit jaar overleden Talk Talk frontman Mark Hollis. Verder is er aandacht voor de unieke samenwerking tussen Bonnie Raitt en Bruce Hornsby en tenslotte de dichter/muzikant/schrijver Gil Scott-Heron.

Live meepraten
Dit jaar kan de kijker ook weer meedoen via een tweede scherm. Via live.ntr.nl kan de kijker een nummer aanvragen, reageren op de uitzending, achtergrondinformatie vinden en extra videomateriaal bekijken.

Verzoeknummers
In het programma is uiteraard volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijkers. Vanaf nu kan iedereen via www.nachtvandepopmuziek.nl z’n favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live opnames, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman.

Aanvragen met het mooiste verhaal achter het liedje komen in de uitzending.