Oranje Fonds: Komend weekend 5500 NLdoet-activiteiten die ertoe doen

Oranje Fonds: Komend weekend 5500 NLdoet-activiteiten die ertoe doen

11 maart 2022 0 Door Nieuws Online Magazine

Oranje Fonds: Komend weekend 5500 NLdoet-activiteiten die ertoe doen. Op zo’n 5500 plekken gaan mensen er dit weekend toe doen voor anderen tijdens de 18e editie van NLdoet. Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar deze grootste vrijwilligersactie van ons land, zodat iedereen kan ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te betekenen. Dit jaar valt

NLdoet op 11 en 12 maart.

De activiteiten zijn ook dit jaar heel divers. Er worden high tea’s georganiseerd voor kwetsbare doelgroepen, uitstapjes ondernomen met mensen met een beperking, dorpshuizen opgeknapt, buurttuinen lenteklaar gemaakt, taallessen gegeven aan nieuwkomers. En dit zijn maar slechts een aantal van de vele activiteiten waar deelnemers uit kunnen kiezen. Een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: wat je ook doet, je doet het voor een ander.

En dat is nu juist wat NLdoet zo waardevol maakt, vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten: “NLdoet draait om klaarstaan voor elkaar. Deze twee dagen geven iedereen de mogelijkheid om op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennis te maken met vrijwilligerswerk. De talloze activiteiten laten zien dat vrijwilligerswerk veel verschillende vormen kent. Of je het nu leuk vindt om contact te leggen met mensen of juist om de handen uit de mouwen wilt steken, er is voor ieder wat wils. We hopen dat iedereen die meedoet ontdekt hoe fijn het is om ertoe te doen voor een ander. En dat ze daardoor vaker aan de slag gaan als vrijwilliger. Want al die organisaties in ons land die afhankelijk zijn van vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen in de samenleving en dat niemand er alleen voor hoeft te staan.”

Cariben
Niet alleen in Nederland worden in het kader van NLdoet duizenden activiteiten georganiseerd. Ook op de zes eilanden in het Caribische deel van ons Koninkrijk wordt meegedaan. Onder de noemers ARUBA DOET, BON DOET, CURA DOET, SXM DOET, SABA DOET EN STATIA DOET gaan duizenden mensen ertoe doen voor anderen.

Aanmelden
Wie zich nog niet heeft aangemeld voor een NLdoet-activiteit kan dat nog altijd doen, tot op het laatste moment. Via NLdoet.nl zijn alle activiteiten en contactgegevens van organisatoren te vinden.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Het fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterkt en verbindt het organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.