Oranje in november tegen Spanje

Oranje in november tegen Spanje

5 augustus 2020 0 Door Nieuws Online Redactie

Het Nederlands elftal speelt woensdag 11 november een oefenwedstrijd tegen Spanje. Plaats van handeling is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het treffen met de ploeg van coach Luis Enrique stond eerder dit jaar op de agenda voor zondag 29 maart, maar kon toen vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

Voor Oranje begint het interlandjaar 2020 op vrijdag 4 september. Dan ontmoet de equipe van bondscoach Ronald Koeman Polen. Het UEFA Nations Leagueduel wordt eveneens gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Dat geldt ook voor het treffen met Italië, drie dagen later en de thuiswedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina op 15 november.

In het interlandblok in oktober, met uitwedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Italië, wordt ook nog een oefeninterland geprogrammeerd. De KNVB maakt op korte termijn de datum en naam van de tegenstander bekend.

Uiteraard bestaat de hoop dat in het najaar zoveel mogelijk Oranjesupporters aanwezig kunnen zijn bij de thuisduels van het Nederlands elftal. Op dit moment mogen – met inachtneming van de anderhalvemeterregels – een beperkt aantal toeschouwers in de Nederlandse stadions toegelaten worden. Of dat in het najaar nog zo is, hangt af van de dan geldende situatie en eventuele coronamaatregelen van het kabinet, waarbij de veiligheid en gezondheid van publiek, spelers en officials voorop staat. De KNVB informeert de Oranjefans over de eventuele kaartverkoop via de gebruikelijke kanalen.

Het programma van het Nederlands elftal in 2020:

 4 sept20.45Nederland– Polen (UNL)Johan Cruijff ArenA
 7 sept20.45Nederland– Italië (UNL)Johan Cruijff ArenA
 7/8 okt Oefenwedstrijd  
 11 okt18.00Bosnië en Herzegovina– Nederland (UNL) 
 14 okt20.45Italië– Nederland (UNL)Stadio Giuseppe Meazza, Milaan
 11 novn.t.b.Nederland– Spanje (vr)Johan Cruijff ArenA
 15 nov18.00Nederland– Bosnië en Herzegovina (UNL)Johan Cruijff ArenA
 18 nov20.45Polen– Nederland (UNL)