’s Werelds langste opblaasbare stormbaan komt naar Volendam

’s Werelds langste opblaasbare stormbaan komt naar Volendam

9 juni 2022 Uit Door Nieuws Online Redactie

Donderdag 16 juni wordt op het terrein van FC Volendam ‘s werelds langste opblaasbare stormbaan van ruim 800 meter neergezet die wordt beklommen door vele BNérs. Hiermee wordt een officiële gooi naar een wereld Record gedaan.

De baan is onderdeel van de eerste editie van het Sportfestival Volendam, waarbij onder meer sportclinics worden georganiseerd. De organisatie van het festival wil op 16 juni het wereldrecord voor langste opblaasbare stormbaan verbreken. Dat staat nu nog op naam van een andere Nederlandse stormbaan. Die heeft een lengte van zeshonderd meter.


Er is op 15 juni een notaris bij de Volendamse baan aanwezig om de boel op te meten, evenals burgemeester Lieke Sievers en 1700 leerlingen van de lokale basisscholen die deze zullen uittesten.
De opbrengst van deelnamekosten voor de stormbaan gaat naar Stichting Huis aan het Water, dat kankerpatiënten en hun familieleden bijstaat, laat de organisatie weten.

Er zijn nog enkele avondkaarten beschikbaar op 16 juni voor wie graag in teamverband of individueel de achthonderd meter lange stormbaan wil uitproberen.

Alsjeblieft! Dit artikel krijg je van ons cadeau. De overheid subsidieert de papieren krant jaarlijks met ongeveer 11 miljoen euro.Voor digitale nieuws online initiatieven daarentegen is geen structurele steun. De overheid verkiest een beleid dat vasthoudt aan een gedateerd en uitgesproken milieu-onvriendelijk verleden, in plaats van te kiezen voor echte duurzame verandering.Kies jij wel voor echte verandering?