Wedstrijdprogramma Jong Oranje in seizoen 2019-2020

Wedstrijdprogramma Jong Oranje in seizoen 2019-2020

31 augustus 2019 0 Door Nieuws Online Magazine

Boadu debuteert in definitieve selectie van Jong Oranje
Myron Boadu debuteert in de definitieve selectie van Jong Oranje. De spits van AZ zit bij de 23-koppige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus. De wedstrijd tegen Jong Cyprus is, voor de ploeg van coach Erwin van de Looi, de eerste in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. Jong Oranje tegen Jong Cyprus wordt op dinsdag 10 september om 19.00 uur gespeeld op De Vijverberg in Doetinchem.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende spelers:
Dani de Wit (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Noa Lang (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Owen Wijndal (AZ), Myron Boadu (AZ), Ludovit Reis (FC Barcelona), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Tyrell Malacia (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Tahith Chong (Manchester United), Cody Gakpo (PSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) en Danilho Doekhi (Vitesse).

Mohamed Ihattaren, die wel op de voorlopige lijst stond, is op eigen verzoek niet opgenomen in de definitieve selectie. Na overleg met de KNVB en PSV heeft Ihattaren besloten om zich niet beschikbaar te stellen. De aanvaller heeft aangegeven in alle rust na te willen denken over zijn toekomst als international.

Jong Oranje-coach Erwin van der Looi: “Hoewel wij hem graag hadden opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus, wordt zijn keuze door ons als staf van Jong Oranje en door de KNVB gerespecteerd.”

Wedstrijdprogramma Jong Oranje in seizoen 2019-2020:
Dinsdag 10 september 2019, Jong Oranje – Jong Cyprus
Vrijdag 11 oktober 2019, Jong Oranje – Jong Portugal
Dinsdag 15 oktober 2019, Jong Noorwegen – Jong Oranje
Donderdag 14 november 2019, Jong Gibraltar – Jong Oranje
Dinsdag 19 november 2019, Jong Oranje – Jong Engeland (vriendschappelijk)
Vrijdag 27 maart 2020, Jong Oranje – Jong Wit-Rusland
Dinsdag 31 maart 2020, Jong Portugal – Jong Oranje

Kwalificatie voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië
De wedstrijd tegen Jong Cyprus is de eerste voor de kwalificatiecampagne voor het EK 2021. Hongarije en Slovenië organiseren dit EK samen. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Hongarije en Slovenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. Alle groepswinnaars plaatsen zich direct voor het toernooi en ook de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, gaat naar het EK. De overige nummers twee uit de poules maken via een play off nog kans op de resterende vier EK-tickets.