Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow

Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow

9 december 2019 0 Door Nieuws Online Redactie

Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow Op1 op NPO 1
Met de nieuwe dagelijkse talkshow Op1 begint de NPO 2020 met een frisse blik. Duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag blijven een belangrijke plaats innemen op NPO 1. Wisselende duo’s ontvangen vanaf maandag 6 januari elke werkdag live rond 22.30 uur gasten die het gesprek van de dag beheersen, van kunst tot politiek, van sport tot entertainment.

Op1 is een gezamenlijke productie van verschillende omroepen. De presentatie is in handen van onder anderen Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. Het team wordt op korte termijn nog uitgebreid.

Met roulerende duo’s van verschillende afzenders onderstreept Op1 de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm, en een wisselende signatuur. Dit nieuwe concept is een etalage van de vakkundigheid die de publieke omroep in huis heeft. Op1 wordt gepresenteerd door zeer ervaren krachten en aanstormend talent.

Op1 is een samenwerking tussen programmamakers van de deelnemende omroepen en de redactie van PAUW. Jeroen Pauw is zelf nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe talkshow en zal in een latere fase ook het programma gaan presenteren. Daarnaast wil hij ook andere programma’s voor de NPO gaan maken.

Naast deze nieuwe talkshow starten bij de publieke omroep de komende weken en maanden tal van nieuwe en vernieuwde titels en geliefde vaste waarden:

NPO 1:
Op NPO 1 trapt zondag 15 december Heel Holland Bakt (Omroep MAX) af, zaterdag 11 januari start Wie is de Mol? (AVROTROS) en ook Boer zoekt Vrouw (KRO-NCRV) keert begin volgend jaar terug. Nieuw is onder meer Wie denk je wel dat je bent? (NTR), een populairwetenschappelijk programma over tegenstellingen in onze samenleving. De achtdelige dramaserie Hoogvliegers (EO) volgt jonge mensen in opleiding tot F-16 vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. En in mei staat NPO 1 natuurlijk in het teken van het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Met de halve finales op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei en de finale op zaterdag 16 mei.

Shortform op NPO 2:
Op NPO 2 begint Nieuwsuur (NOS/NTR) vanaf januari een half uur eerder, om 21.30 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt Nieuwsuur vanaf februari voorafgegaan door een nieuwe vorm, de shortform. Zo interviewt Özcan Akyol in De Geknipte Gast (BNNVARA) wekelijks in 12 à 15 minuten een prominente Nederlander, terwijl hij of zij door Özcan wordt gecoiffeerd aan de vooravond van een bezoek aan een culturele gebeurtenis. In Knappe Koppen (AVROTROS) gaat presentator Gregory Sedoc met de knapste koppen van Nederland op zoek naar antwoorden op vragen van kijkers, zoals: waarom luisteren pubers niet naar hun ouders? Danny Ghosen doet in Danny op straat (NTR) verslag op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk bereikbaar zijn. Hij spreekt o.a. tienermoeders, game- en gokverslaafden en prostituees. Vanaf 22 december trekt Geert Mak opnieuw door Europa in de nieuwe serie In Europa – de geschiedenis op heterdaad betrapt (VPRO). Nadia Moussaid ontvangt in het hart van de zaterdagavond vanaf 11 januari in het nieuwe cultuurprogramma Mondo (VPRO) schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Nieuwe satirische shows op NPO 3:
Nieuw op NPO 3 zijn de satirische shows Promenade (NTR) met Diederik Ebbinge, Eva Crutzen, Ton Kas en Henry van Loon en Nieuw Zeer (NTR). Ook zijn de komende maanden nieuwe seizoenen te zien van bewezen succesprogramma’s: DREAM SCHOOL (NTR), The Big Escape (AVROTROS), Proefkonijnen (BNNVARA) en Vier Handen op Eén buik (BNNVARA). Verder is er aandacht voor #DryJanuary. De maand wordt afgetrapt met De Nationale Blaastest (BNNVARA) en afgesloten met #DryJanuary: De Naborrel (BNNVARA). Op dramagebied zijn op NPO 3 de komende tijd nieuwe seizoenen van publieksfavorieten Hollands Hoop (NTR/BNNVARA) en Smeris (BNNVARA) te zien. De populaire webserie ANNE+ (BNNVARA) krijgt op de zender een tweede, volledig seizoen.

NPO Zapp/Zappelin vernieuwt:
Voor de jeugd zijn er op NPO Zapp en Zappelin de komende maanden volop bekende, maar ook nieuwe en vernieuwde titels te zien. Het populaire CupCakeCup (AVROTROS), ZappDetective (KRO-NCRV), De regels van Floor (VPRO) en Van vader naar moeder (NTR) keren terug bij NPO Zapp. De evergreen Kindertijd (KRO-NCRV) is volledig vernieuwd en ook de Zapp Awards (KRO-NCRV) zijn volgend jaar anders en grootser dan ooit. Live vanuit Studio 21 presenteert Klaas van Kruistum het gala van dé kinderprijzen van het jaar. Helemaal nieuw zijn de jeugdserie Vampieren in de nacht (AVROTROS), de kookshow Koken met konijnen (VPRO) en De Smerige Quiz (EO).